| Alkolün Zararları!!! | |
|
+7c_nem bihter guven_61 Sam@ palmiye nuri gülsüm bluedesign 11 posters |
|
Yazar | Mesaj |
---|
bluedesign Moderatör
| Konu: Alkolün Zararları!!! Perş. Şub. 21, 2008 11:57 am | |
| ALKOLÜN ZARARLARI
Geçen hafta kimya dersinde bir arkadaşım rakının içine su katılmasının nedenini sordu. Bu sorunun cevabından sonra kimya hocamızla alkolün zararlarını tartıştık. Öncelikle “ rakıya su katmak zararı azaltır mı?” sorusuna gelelim. Bilim dünyasının araştırmalarına göre önemli olan içkinin cinsi veya miktarı değil. Önemli olan içkinin içindeki alkol miktarı. Yani rakı içen biri 1 bardak saf rakı da içse, %50 si su olan iki bardak rakı da içse aynı miktarda alkol almış olur. Ayrıca rakıya su katarak çözünürlüğü azaltılamaz. Rakı her oranda suda çözünür. Su ancak ve ancak rakının kana karışmasını kolaylaştırır. Bana göre rakıya ya da başka türlü içkilere su katlarak içilmesi insanın kendini kandırmasından başka bişe değildir. “Ben rakı, vodka ya da diğer içkileri içmiyorum sadece bira içiyorum.” Cümlesi de pek mantıklı değil. Çünkü başta söylediğim gibi içkinin cinsinin bir önemi yok, içindeki alkol miktarının önemi, var ve bu miktar hemen hemen hepsinde aynı. Bir de kırmızı şarap meselesi var. İçkilerin şahı, akşam yemeklerinin vazgeçilmezi ve kalbin en sadık dostu kırmızı şarap… Kırmızı şarabı diğer alkollü içeceklerden ayıran pek çok özellik var. Bence bunlardan en önemlisi Hıristiyanlığın en önemli mezheplerinden olan Katolikliğin kutsal içeceği olması. Katolik mezhebine mensup rahipler, tarih boyunca insanların bilimden uzak kalmasını ve onların dediklerini sorgulamadan yapmasını istemiştir. Bunun içinde bilim adamlarını tehdit etmiş, bilimin savunduğu şeyleri şeytanın oyunları olarak göstermişlerdir. Katolik kilisesinin en büyük yanılgılarından biri de Hz. İsa (a.s) nın yakınlarıyla birlikte şarap içtiği ve şarabın kutsal bir içecek olduğudur. Kilise günümüzde kırmızı şarabı sadece Katoliklere değil tüm dünyaya asil ve kutsal bir içecek olarak kabul ettirmiştir. Bu dinin mensubu olan insanlar kırmızı şarabın zararlarını yok saymışlardır. Yani ortaçağ kilisesinin dogmatik tavrı günümüzde de devam etmektedir. Şarabın kalbe faydalarından da bahsetmek istiyorum. Bilim adamları yıllarca kırmızı şarabın kalbe faydalı olduğunu savunmuştur. Bu kısmen doğrudur. Günde bir kadeh kırmızı şarap kalbe iyi gelir fakat bu yarar çok düşük orandadır. Aslında kırmızı şarap değil, şarabın hammaddesi olan üzüm ve üzüm çekirdeği kalbe iyi gelir. Yani kalbin fayda görmesi için şarap şart değildir bu sadece içki içmek için bir bahanedir. Kalbini korumak isteyen bir insan günde bir avuç kuru üzüm yemektense bir bardak şarap içmeyi yeğliyor. Kalbi için sağladığı kısıtlı fayda için midesine, karaciğerine, beynine (sinir sitemine), gözlerine, cinsel sağlığına ve daha bir çok organına zarar vermeyi göze alıyor. Ayrıca şarabın içindeki üzüm çekirdeği özütü kalbe iyi gelirken, içindeki yüksek dozda alkol miktarı kalp zarına büyük zarar veriyor. Buna bağlı olarak kalp hastalıklarına yol açıyor. Kalp atışlarında düzensizlik meydana getiriyor ve kalp yetmezliğine neden olabiliyor. İnternetten aldığım bir alıntıyı da yeri gelmişken göstermek istiyorum:
Dr. Jackson, az alkolün yararlarının çok çok az olduğunu ve bunun kalbi korumaya yetmeyeceğini belirtti. Bugüne kadar yapılan bazı çalışmalar, günde iki bardak bira ya da üç kadeh şarabın kalp krizi riskini dörtte bir oranında azalttığını öne sürüyordu.Ancak, Dr. Rod Jackson ve Auckland Üniversitesi'ndeki ekibi, önceki araştırmaların hata paylarını hesaplamada yetersiz olduğunu savunuyorlar. Onlara göre, örneğin kalp hastalığı yüzünden içkiyi bırakmış kişiler, araştırmalarda ‘hiç içmeyenler' olarak yanlış sınıflandırılıyorlar. Açıkça görülüyor ki alkol ve alkollü içeceklerin insan sağlığına yararı olmadığı gibi büyük oranda zararı var. Buna rağmen alkol alanların oranı gün geçtikçe artıyor. Bunu en büyük sebeplerinden biri de alkolü modern hayatın zorunlu bir ihtiyacı olarak görenler. Bu kesim aynı zamanda alkole karşı savaş verenleri hatta alkol almayanları gerici olarak nitelendirmekte ve onlara alaycı bir tavırla yaklaşmaktadır. Bence bu kesim, alkolü kutsal saydıkları için zararlarını örtbas etmeye çalışan, bilimin bu gün ortaya koyduğu yasakları asırlar önce ortaya süren İslamiyet i aşağılamaya çalışan ve her sene milyar dolarlar kazanan içki firmalarından çıkar sağlamaya çalışan insanların Türkiye üzerindeki savunmaüsleridir. Ozan KAYIKCI | |
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: Alkolün Zararları!!! Cuma Şub. 22, 2008 10:25 am | |
| |
|
| |
gülsüm Kullanıcı
| Konu: Geri: Alkolün Zararları!!! Cuma Şub. 22, 2008 10:47 am | |
| | |
|
| |
palmiye nuri Kullanıcı
| Konu: Geri: Alkolün Zararları!!! Ptsi Şub. 25, 2008 10:54 am | |
| ozana kesinlikle katılıyorum..bide benim anlamadığım bi nokta daha var..ya abicim içip kendini kaybedip hayvandan bi farkın kalmdan şuursuzca milletin sana gülmesi hoşunamı gidio?? | |
|
| |
palmiye nuri Kullanıcı
| Konu: Geri: Alkolün Zararları!!! Ptsi Şub. 25, 2008 10:54 am | |
| fazlamı ağır oldu?? | |
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: Alkolün Zararları!!! Ptsi Şub. 25, 2008 10:09 pm | |
| içerim içmem sana ne. sen sevmezsin içmezsin. benim sana bir zararım yoksa karışmayacaksın. zaten bunları diyen murat taşgın inadına karşısına geçip çekeceğim kafayı! |
|
| |
palmiye nuri Kullanıcı
| Konu: Geri: Alkolün Zararları!!! Salı Şub. 26, 2008 12:41 pm | |
| ii yaa bişe demedim ne haliniz varsa görün.. | |
|
| |
bluedesign Moderatör
| Konu: Geri: Alkolün Zararları!!! Cuma Şub. 29, 2008 10:13 am | |
| aynen ne haliniz varsa görün ama bare kalbe ii gelio gibi şeylerle kendinizi autmayın... adam gibi deyin zehirliyorum gendimi.. | |
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: Alkolün Zararları!!! Cuma Şub. 29, 2008 11:01 am | |
| zehirliyorum lan oh mis! |
|
| |
gülsüm Kullanıcı
| Konu: Geri: Alkolün Zararları!!! C.tesi Mart 01, 2008 4:12 am | |
| şöyle bişiyde var,alkol alanlar sarhos olduklarında etrafına zarar verıyor daha snra ayıldıklarında bn bunu nasıl yaptım ıste kendım de degıldım falan dıyolarr ve kendılerının yaptıkına ınanmıyorlar bunlar tamamıyle yalan cunku alkollu kısı ayıldıkında sarhos ken yaptıklrını hatırlıyor ve hatırlamıyormus ayagına yatıyor ve alkolun arkasına sıgınıyor...bunu da salla mıyorum hem kıtaplarda yazıyor hemde bıyolojı hocamız anlatmıstı... | |
|
| |
Sam@ Kullanıcı
| Konu: Geri: Alkolün Zararları!!! Ptsi Mart 31, 2008 9:45 am | |
| Sımdı alkol farklı bıra farklı lutfen..Pencere onunde markete ıkı bıra soleyıp caktın mı kafanın ıyı olması cok farklı dıger ıckıler bı yana bıra bı yana...Salıh abeyyyyyyyyyyyyy...Ikı bıra kap... | |
|
| |
bluedesign Moderatör
| Konu: Geri: Alkolün Zararları!!! Ptsi Mart 31, 2008 10:53 am | |
| oov samet yanlış analdın sen beni... sölediklerim sametin salih abeyle içtiği bira nın dışındaki içkiler için.. | |
|
| |
guven_61 Kullanıcı
| Konu: Geri: Alkolün Zararları!!! Ptsi Mart 31, 2008 10:54 am | |
| tabi canııııııııım iki bira çakmayan kendine gelemiyo zaten bu devirde dimi :D | |
|
| |
bihter Kullanıcı
| Konu: Geri: Alkolün Zararları!!! Salı Nis. 01, 2008 8:21 am | |
| ya biradan nasıl zevk alıyorsunuz valla anlamıyorum tamamen hamallık!arpa suyunu midende taşımaktan başka birşey değil,tabi içtikten sonra tuvaletle bütünleşmek de gerekiyor:Dkokusu da cabası | |
|
| |
guven_61 Kullanıcı
| Konu: Geri: Alkolün Zararları!!! Salı Nis. 01, 2008 8:48 am | |
| bu konuda bihtere katılıyorum aslında irenç bise ama muhabbeti sarıyo bazen:p bide kolayla içince güzel oluyo ya birakolik deilim yanlıs anlamayın alkole hayır yani | |
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: Alkolün Zararları!!! Salı Nis. 01, 2008 9:22 am | |
| içerim, işerim, alayına giderim! |
|
| |
bihter Kullanıcı
| Konu: Geri: Alkolün Zararları!!! Salı Nis. 01, 2008 11:54 am | |
| bi de böyle deyince hava atmaya çalışıyor falan sanmayın ama birada alkol çooook az,yani sarsmıyor ki adamı:Dyok yok içmeyin bira ya gidin votka için en güzeliiiiii:D | |
|
| |
gülsüm Kullanıcı
| Konu: Geri: Alkolün Zararları!!! Çarş. Nis. 02, 2008 5:15 am | |
| | |
|
| |
guven_61 Kullanıcı
| Konu: Geri: Alkolün Zararları!!! Çarş. Nis. 02, 2008 7:19 am | |
| bncede hiç bi yere gidemessn adım atcak halin olmaz ama birada öle bi sorn olcanı sanmıorm... =) | |
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: Alkolün Zararları!!! Çarş. Nis. 02, 2008 7:26 am | |
| hayatımda hiç sarhoş olmadım olmayı da düşünmüyorum. adam gibi içersen bir bok olmaz. |
|
| |
guven_61 Kullanıcı
| Konu: Geri: Alkolün Zararları!!! Perş. Nis. 03, 2008 7:24 am | |
| evt bnde katılıorm fasla ileri gidip daıtmamak lazım bünyeyi... | |
|
| |
Sam@ Kullanıcı
| Konu: Geri: Alkolün Zararları!!! Perş. Nis. 03, 2008 9:14 am | |
| ben asla agzıma dedrımem ama salıh abey mevzuu ustumde kaldı napım:d | |
|
| |
gülsüm Kullanıcı
| Konu: Geri: Alkolün Zararları!!! Paz Nis. 06, 2008 5:25 am | |
| buyuk de konusmamıyım ama bn de hayatta azıma almam o pıs seyıı goyaa ınsanı rahatlatıoo! o sıkıntın geçiyomu geçmiyo bosa zarar onun yerıne meyvasuyu ıcerım :D hiç olmazsa zararı yok:D | |
|
| |
Sam@ Kullanıcı
| Konu: Geri: Alkolün Zararları!!! Ptsi Nis. 07, 2008 6:41 am | |
| benımde alkol alıskanlıkım yok ama arasıra 2-3 dı metıl benzen ıcıodum bıraktım onuda..Ama asıtı bırakamıom efkarlanınca asıtı caktımı duzelıom dert sıkıntı kalmıo:D | |
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: Alkolün Zararları!!! Ptsi Nis. 07, 2008 8:50 am | |
| |
|
| |
| Alkolün Zararları!!! | |
|