GEYİK CANDIR!
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

GEYİK CANDIR!

AnasayfaKapıAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

TOYOTA'nın F1 macerası

YazarMesaj
Misafir
Misafir

TOYOTA'nın F1 macerası Empty
MesajKonu: TOYOTA'nın F1 macerası   TOYOTA'nın F1 macerası Icon_minitimeSalı Ağus. 21, 2007 2:21 pm

Toyota F1'e ne kadar yatırım yaptı? Firma bu konuya ilişkin fazla detaya girmekten kaçınıyor.Ancak Ralf Schumacher'in her yarış için 1.2 milyon dolar aldığı biliniyor.
Toyota, F1'in en savurgan ekibi oldukları yönündeki iddiaları yalanlıyor ve tüm takımlar içinde F1 harcamaları sıralasında ortalarda bir yerde olduğunu beyan ediyor.Firma yıllık F1 bütçesi olarak 350 milyon dolar civarında bir açıklarken Formula 1 'deki bazı rakipleri bunun gerçekte 600 milyon doların bile üzerinde olduğunu söylüyor.
O halde neden ortada bir başarı yok? Cologne merkezli ekip her türlü yatırım, tesis ve rüzgar tüneli imkanlarına sahipken bunu cevaplamak zor.
F1 gözlemcilerine göre sebeplerden biri, Toyota'nın F1'e ayak uydurabilcek kadar çabuk ve kararlı aksiyonlar alabilen bir yönetim anlayışından yoksun olması. Bu da motor sporları anlayışına ters.
bluedesign
Moderatör
Moderatör
bluedesign

Erkek Mesaj Sayısı : 718

MesajKonu: camry...   TOYOTA'nın F1 macerası Icon_minitimeCuma Ağus. 24, 2007 2:06 am

toyota dünyanın en büyük üreticisi ve artık hareketlerine daha çok dikkat etmesi gerek... yıllarca servet harca F1 e ve hiç bi şey kazanama.... Toyota F1 e hala önem veriyor ama bundan sora CAMRY ile nascar a daha çok özen gösterecek.... CAMRY nin satışlarının artması da bu konunun altını çiziyor...
Misafir
Misafir

MesajKonu: Geri: TOYOTA'nın F1 macerası   TOYOTA'nın F1 macerası Icon_minitimeCuma Ağus. 24, 2007 2:16 am

Nascarda daha yeni olmasına rağmen büyük umutlar besleyen bir takım! Toyota ozanın da dediği gibi ağırlığını nascara verecek. Ancak amerikan nascar fanları uzak doğulu bir takımı henüz pek hoş karşılamasa da inanıyorum ki önümüzdeki 5 sene içerisinde Toyota güzel başarılar ve sağlam fanlar kazanacak!
bluedesign
Moderatör
Moderatör
bluedesign

MesajKonu: bu arada   TOYOTA'nın F1 macerası Icon_minitimeCuma Ağus. 24, 2007 2:26 am

bu arada nascar neden Türkiye ye gelmedi...amerika da gereksiz ne var ne yok Türkiye ye geldi .... Nascar gelmedi .....
Misafir
Misafir

MesajKonu: Geri: TOYOTA'nın F1 macerası   TOYOTA'nın F1 macerası Icon_minitimeCuma Ağus. 24, 2007 2:33 am

bluedesign demiş ki:
bu arada nascar neden Türkiye ye gelmedi...amerika da gereksiz ne var ne yok Türkiye ye geldi .... Nascar gelmedi .....

ki bu nascar dediğimz olay F1 den daha fazla hayran kitlesine sahip bi oluşum! Türkiye için hem büyük bir reklam hem de gelir kanyağı olurdu!
bluedesign
Moderatör
Moderatör
bluedesign

MesajKonu: nascar   TOYOTA'nın F1 macerası Icon_minitimeCuma Ağus. 24, 2007 3:24 am

nascar demişken bu konuyu farklı bir topikte açmak istiyorum...
Misafir
Misafir

MesajKonu: Geri: TOYOTA'nın F1 macerası   TOYOTA'nın F1 macerası Icon_minitimeCuma Ağus. 24, 2007 3:25 am

bluedesign demiş ki:
nascar demişken bu konuyu farklı bir topikte açmak istiyorum...

buyrun hocam açın. benim de aklımda yalnız evde olmadğımdan elimde döküman yok! siz açın ben sora tamamlarım! lol!

TOYOTA'nın F1 macerası
1 sayfadaki 1 sayfası