GEYİK CANDIR!
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

GEYİK CANDIR!

AnasayfaKapıAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

OSMANLILAR DA BARBARMIYDI?

4 posters
YazarMesaj
'pentimento
Kullanıcı
Kullanıcı
'pentimento

Kadın Mesaj Sayısı : 302

OSMANLILAR DA BARBARMIYDI? Empty
MesajKonu: OSMANLILAR DA BARBARMIYDI?   OSMANLILAR DA BARBARMIYDI? Icon_minitimePtsi Ağus. 04, 2008 6:08 am

Arkadaşımla osmanlıdan tartışırken osmanlının çokk eskiden hatta yeni yeni kutulduğu dönemlerde barbar olduğunu söyledim. Beyza büyük tepki gözterdi. Peki bunu neye dayanarak diyorum

tarih kitaplarında herley yazmıyor birazda insanın mantığına bırakmışlar olayı
1.ilk osmanlının göçebe hayatı yaşadığını tarımla uğraşmadığını biliyoruz
2.osmanlının yuğ sölen ve sığır gibi törenleride var bunlarıda biliyoruz
3.Ayrıca çinlilerin osmanlıdan ne kadar çektiklerinide biliyoruz

O halde bu üçünü bir araya getirirsek; Ekmek yada benzeri ürünlerden faydalanmak için buğday vs tahıl ürünlerini dağınık kabilelere düzenli sıklıkta baskın yaparak giderdiğini anlayabiliriz. Sürekli yapılan şölenlerde bunun göstergesidir. O halde, tam olmasada osmanlılarda da biraz barbarlık vardır diyebiliriz

Benim düşüncem bu. Sizinde eleştirilerinizi almak isterim belkide yanlış düşünüyorumdur.
Hüdavendigar
Kullanıcı
Kullanıcı
Hüdavendigar

MesajKonu: Geri: OSMANLILAR DA BARBARMIYDI?   OSMANLILAR DA BARBARMIYDI? Icon_minitimePtsi Ağus. 11, 2008 12:54 pm

Dilara'cığım;mesajında geçen bütün "Osmanlı" kelimelerini "Eski Türkler" diye değiştirirsen,o zaman dediklerin doğru olur. Çünkü Osmanlı İmparatorluğu kurulduğunda sene 1299'du ve bu tarihte bizim ne Orta Asya ile,ne de Çin ile bir ilişiğimiz kalmıştı. Bu tarihte de Türkler çoktan yerleşik düzene geçmişler,tarımla uğraşmaya başlamışlardı zaten.

Senin bahsettiklerin,yerleşik düzene geçmemiş olan eski Türklerle ilgili. Hunlar,Akhunlar,Göktürkler,Kırgızlar vs. Bu devletler de MÖ 200'lü yıllar ile MS 800'lü yıllar arasında hüküm sürmüş devletlerdir,Osmanlı ile -doğal olarak- alakaları yoktur. Ve bu devletler tarımla uğraşmamış,geçimlerini baskın ve yağma ile devam ettirmiş,hayvancılıkla uğraşmış,göçebe bir hayat tarzı sürdürmüşlerdir.

Fakat barbarlık hususunda birkaç şey söyleyeyim: 350'li yıllarda Hun Türkleri Orta Asya'yı terk edip Karadeniz üzerinden Avrupa'ya hücum etmişler. Bunu yaparken Got,Vandal,Frank,Sakson gibi kabileleri önlerine katmışlar. Bu büyük hareketlilik Kavimler Göçü'nü oluşturmuştur. Bahsettiğim kabileler Türkler'den kaçarken Batı uygarlığının parlak kentlerini yakıp yıkmışlar,insanları acımasızca katletmişlerdir. O dönemde Avrupa uygarlığının esası olan eski Yunan ve Roma medeniyetlerini temelinden sarsmışlardır. Batı medeniyeti,bu kabileleri "Barbar" olarak tanımlamıştır. Hatta bir İngilizce-Türkçe sözlükte "Vandalism"in ne anlama geldiğine bakarsan,demek istediğimi daha iyi anlarsın.

Her neyse,Barbarlık terimi o dönemde bahsettiğim kabileleri tanımlasa da bugün insanlık dışı davranışta bulunanlara bu sıfatı vermekteyiz. Her halükarda Türklerin bu barbarlık ile alakası yoktur. Barbarlığı yapan biz değildik,bahsettiğim kabilelerdi. Zaten Türk tarihine baktığın zaman;Türklerin insanlık dışı işlere karışmadığını,katliam yapmadığını,büyük yıkımlar gerçekleştirmediğini görebilirsin. Kısaca Türkler barbar değildir;sırf göçebe yaşadıkları için Türkleri barbar diye nitelendirmek doğru olmaz kanısındayım.
'pentimento
Kullanıcı
Kullanıcı
'pentimento

MesajKonu: Geri: OSMANLILAR DA BARBARMIYDI?   OSMANLILAR DA BARBARMIYDI? Icon_minitimeSalı Ağus. 12, 2008 4:51 am

Başlığı önemseyip bu güzel düşüceyi paylaştığın için teşekkür ediyorum İlker. Evet galiba haklısın barbarlık insanlık dışı hareketler barındırdığı için eski türklere yakıştırmak hoş olmaz. Ayrıca yemeyenin malını yerler o yüzden türkleride kınamamak lazım.

En son 'pentimento tarafından Perş. Ağus. 14, 2008 2:38 am tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
keep_out
Moderatör
Moderatör
keep_out

Erkek Mesaj Sayısı : 180

MesajKonu: Geri: OSMANLILAR DA BARBARMIYDI?   OSMANLILAR DA BARBARMIYDI? Icon_minitimeÇarş. Ağus. 13, 2008 4:22 am

ilker ben bu başlığı ilk gördüğümde cevap vermeyi düşünmüştüm sonra yazarım diye bırakmıştım iyi ki bırakmışım eline sağlık çok güzel olmuş
Sam@
Kullanıcı
Kullanıcı
Sam@

MesajKonu: Geri: OSMANLILAR DA BARBARMIYDI?   OSMANLILAR DA BARBARMIYDI? Icon_minitimePtsi Ağus. 25, 2008 12:44 am

da degısın su baslıgı yane Osmanlı ve barbarlık kelıme ıcınde yan yana kullanılacak cınsten degıl...Osmanlı kadar medenı olabılse keske dunya:D Yane burda sıze ornek vermeye bıle luzum gormuyorum Osmanlı medenıyetının buyuklugune...

Barbarlıga gelınce Ilker zate konusturmus bılgısını dıcek lafım yok...Ama Turklerın bellı kollarında (bazılarının turk olup olmadıgıda suphelı) var bıraz olumsuz davranıs ama yınede Turk deyınce ılk akla gelen kutluk bilge kagan,bumin kagan,tonyukuk, vsvs daha sayamıcagım onlarca ısımden bıze kalan hatılarda gocebede olsak her daım dıgerlerınden daha ınsan oldugumuz gercegı var yane:D
'pentimento
Kullanıcı
Kullanıcı
'pentimento

MesajKonu: Geri: OSMANLILAR DA BARBARMIYDI?   OSMANLILAR DA BARBARMIYDI? Icon_minitimePtsi Ağus. 25, 2008 6:29 am

Allah Allah bir soru takıldı kafama sordum cevabımıda gayet düzgün bi şekilde aldım.. sana ne oldu şimdi...?
Sam@
Kullanıcı
Kullanıcı
Sam@

MesajKonu: Geri: OSMANLILAR DA BARBARMIYDI?   OSMANLILAR DA BARBARMIYDI? Icon_minitimePtsi Ağus. 25, 2008 6:48 am

kardesım alınmada soru yanlıs:D
1.ilk osmanlının göçebe hayatı yaşadığını tarımla uğraşmadığını biliyoruz
2.osmanlının yuğ sölen ve sığır gibi törenleride var bunlarıda biliyoruz
3.Ayrıca çinlilerin osmanlıdan ne kadar çektiklerinide biliyoruz

Bunları yapan osmanlı degıl ondan dıyorum Ilkerde belırtmıs bunu...Asıl sana ne oldu sımdı celallendın:D
'pentimento
Kullanıcı
Kullanıcı
'pentimento

MesajKonu: Geri: OSMANLILAR DA BARBARMIYDI?   OSMANLILAR DA BARBARMIYDI? Icon_minitimeÇarş. Ağus. 27, 2008 8:13 am

Daha iyi birbaşlık bulda yazayım o zaman samet
Sam@
Kullanıcı
Kullanıcı
Sam@

MesajKonu: Geri: OSMANLILAR DA BARBARMIYDI?   OSMANLILAR DA BARBARMIYDI? Icon_minitimeCuma Ağus. 29, 2008 6:23 am

eskı Turkler barbar mıydı nasıl:D
Hüdavendigar
Kullanıcı
Kullanıcı
Hüdavendigar

MesajKonu: Geri: OSMANLILAR DA BARBARMIYDI?   OSMANLILAR DA BARBARMIYDI? Icon_minitimeCuma Ağus. 29, 2008 12:51 pm

Başlık değiştirmeye lüzum yoktur. Dilara cevabını almıştır,Samet de düşündüğünü söylemiştir. Zaten kimsenin de Türkleri barbarlarla bir tutmaya niyeti olmadığına göre sorun kalmamış demektir.
'pentimento
Kullanıcı
Kullanıcı
'pentimento

MesajKonu: Geri: OSMANLILAR DA BARBARMIYDI?   OSMANLILAR DA BARBARMIYDI? Icon_minitimePaz Ağus. 31, 2008 3:54 am

Katılıyorum..Teşekkür ediyorum İlker.
Misafir
Misafir

MesajKonu: Geri: OSMANLILAR DA BARBARMIYDI?   OSMANLILAR DA BARBARMIYDI? Icon_minitimePaz Ağus. 31, 2008 4:02 am

Uslubuna biraz daha dikkat et Dilara Samet kötü ya da yanlış bir şey söylemedi. Biraz daha yapıcı olalım.
'pentimento
Kullanıcı
Kullanıcı
'pentimento

MesajKonu: Geri: OSMANLILAR DA BARBARMIYDI?   OSMANLILAR DA BARBARMIYDI? Icon_minitimePaz Ağus. 31, 2008 7:18 am

hakılsın okuma tarzına göre değişiebilir sonuçta yazarken onun mimiklerini göremiyorum..fakat okuyunca bana biraz terslemiş gibi geldi yanlış anlaşıldıysam yada kırıcı bir cevap verdiysem özür dilerim

OSMANLILAR DA BARBARMIYDI?
1 sayfadaki 1 sayfası