| "alıntıdır" | |
|
|
Yazar | Mesaj |
---|
gibidik Moderatör
| Konu: "alıntıdır" Paz Ağus. 03, 2008 10:15 am | |
| ben herhangi bir şey okurken ya da izlerken hoşuma giden cümleleri ya da paragrafları not etmeyi çok severim,küçük bir defterim bile vardır hatta,bilen bilir,değil mi ozan? düşündüm ki burada da herhangi bir yerden elde ettiğimiz hoşumuza giden alıntıları yazabiliriz... | |
|
| |
gibidik Moderatör
| Konu: Geri: "alıntıdır" Paz Ağus. 03, 2008 10:24 am | |
| "...doğal olan şey doğa üstü olamaz.şimdi söz konusu olan dengenin düzeltilmesi değil, bozulması. Bunu yapabilecek tek bir yaratık var." dedi Ged. "Bir insan mı?" dedi Arren,duraksayarak. "Biz insanlar" "Nasıl?" "Yaşam için ölçüsüz bir arzuyla." "Yaşam için mi? Ama yaşamayı istemek yanlış bir şey mi?" "Hayır.Fakat ne zaman yaşamın kendi üzerinde bir güç elde etmeyi şiddetle arzu ederek-sonsuz bir zenginlik, mutlak bir güvenlik, ölümsüzlük- o zaman arzu bir hırsa dönüşür.Ve eğer bilgi o hırsla iş birliği ederse o zaman bela gelir.O zaman dünyanın dengesi sallanır ve tartıda yıkım ağır basar." ... "Neden kötülüğü sadece insanların yapabileceğini söylediğinizi anladım.Köpek balıkları bile masum aslında, öldürmek zorunda oldukları için öldürüyorlar."dedi Arren. "işte bu yüzden başka hiçbir şey bize karşı duramaz. Dünyada sadece tek bir şey kötü yürekli bir insana karşı durabilir. O da başka bir insandır. Ayıbızmızda yatar şerefimiz. Sadece bizim ruhumuz, kötülüğe açık olan ruhumuz,onu yenmeye müktedirdir." en uzak sahil-ursula k.leguin | |
|
| |
'pentimento Kullanıcı
| Konu: Geri: "alıntıdır" Paz Ağus. 03, 2008 10:32 am | |
| aa bu güzel başlık için teşekkürler gibidik. Ben başlıyorum o zman.
-Parmak gökyüzünü gösterdiğinde yalnızca aptallar parmağa bakarlarmış (ameile)
-Nesin sen palyaço falan mı? -Bazen (the crow)
başka varda birsürü.... bi bakiim | |
|
| |
gibidik Moderatör
| Konu: Geri: "alıntıdır" Paz Ağus. 03, 2008 10:40 am | |
| " 'Ölüm eski bir şakadır, ama herkese yeni görünür.' " (Yevgeniy BAZAROV) Babalar ve Oğullar
'Tüm dünya maddeye kenetlenmiş' diyor Yüzücü. 'Yılanlar gibi çıplak dolaşmaktan çok da gurur duymuyorum, ama erdemin şık bir giysinin yanında verilen eşantiyonmuş gibi algılanması da pek gurur verici değil' aptallar gemisi -gregory nominton
"ulaşılamayan birini sevmek, kaçması olanaksız birini svmekten daha kolaydır" maya-jostein gaarder | |
|
| |
gibidik Moderatör
| Konu: Geri: "alıntıdır" Ptsi Ağus. 04, 2008 5:42 am | |
| "insan hiç ölür mü? insan bir hayvan veya bir bitki mi ölsün?son zamanların moda lafı bu.ölmek,sonsuz karanlıkta kaybolmak.ama bu sözde yine de bir espri gizli.sanki demek isteniyor ki; zamanımız insanının hayatı, yaşaması gereken hayattan o kadar uzak ve makinaya o kadar yakın ki, bir gün bozulacak ve bir hurdalığa atılıverecek. hareketten tamamen yoksun o zavallı oksitlenecek, pas zerreleri toprağa karışacak ve bir gün o, hiç varolmamışçasına yok olacak. hani böyle bir yok oluş zamanımız insanına yakışıyor da. yeni insana mezar koza, yaşadığı hayatınbir kurt hayatı,mezar sonrasının da kelebeklik olduğunu anlatmaya pek imkan yok." bahaeddin özkişi-sokakta
"aşk tüm olumsuzlukların üzerine bir örtü örten bir yanılsamadan ibarettir. bunu bilmek de büyüden kaçmanıza yetmez. o büyünün iliklerinize işlemesinden haz alırsınız, karşı koyma düşüncesi aklınızdan bile geçmez. sonu belli bir kadere gönülllü bir tutsaklıkla bağlanırsınız ve bu esaret sizi mutlu eder" tayfun pirselimolğu-çöl masalları | |
|
| |
'pentimento Kullanıcı
| Konu: Geri: "alıntıdır" Ptsi Ağus. 04, 2008 5:53 am | |
| Bunu çok yaşlı bir teyzeden duyum.
-Hayat bir tezek gibi yandı geçti.. | |
|
| |
Hüdavendigar Kullanıcı
| Konu: Geri: "alıntıdır" Perş. Ağus. 07, 2008 3:16 pm | |
| "Pür ateşim,açtırma benim ağzımı zinhâr, Zalim beni söyletme,derûnumda neler var. Bilmez miyim ettiklerini,eyleme inkâr... Zalim beni söyletme,derûnumda neler var."
Çalıkuşu,Reşat Nuri Güntekin | |
|
| |
gibidik Moderatör
| Konu: Geri: "alıntıdır" Perş. Ağus. 07, 2008 4:53 pm | |
| | |
|
| |
Hüdavendigar Kullanıcı
| Konu: Geri: "alıntıdır" Cuma Ağus. 08, 2008 8:49 am | |
| Bazen girip bakıyorum,neler var neler yok diye... Hoşuma giden başlıklar altına ara sıra yazıyorum böyle Tuğba. Ama bizim çocuklar artık foruma pek girmiyorlar,buralar bomboş kaldı. | |
|
| |
gibidik Moderatör
| Konu: Geri: "alıntıdır" Cuma Ağus. 08, 2008 1:19 pm | |
| heheytt be ilker, sen de bizdensin.bizden dediysem çok kişi anlama,dilara ve ben sadece:D evet,kimse girmez oldu artık foruma | |
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: "alıntıdır" C.tesi Ağus. 09, 2008 3:35 am | |
| Cansız da olsa manken mankendir! (tüm hakları saklıdır.) |
|
| |
'pentimento Kullanıcı
| |
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: "alıntıdır" Paz Ağus. 10, 2008 9:25 am | |
| Yıldızlar attığı ileti sayısına göre artmakta dilaracım. Biz vermiyoruz yıldızları. |
|
| |
Hüdavendigar Kullanıcı
| Konu: Geri: "alıntıdır" Ptsi Ağus. 11, 2008 12:09 pm | |
| "Yeryüzündeki pek çok şey Süleyman Aleyhisselam'ın emrine verilmişti;gemiler yürüten rüzgar da,insanın tenini ve ruhunu okşayan yel de... O yel ki,şimdi Hz. Süleyman'ın saltanatının yerinde esmekte. Cihanda ebediyyen hüküm sürmek ona nasip olmadı,sana da olmayacaktır padişahım."
Hüdâvendigâr,İlker Bektaş | |
|
| |
Hüdavendigar Kullanıcı
| Konu: Geri: "alıntıdır" Ptsi Ağus. 11, 2008 12:10 pm | |
| Kendi kitabımdan alıntı yapıyorum,işe bak... | |
|
| |
keep_out Moderatör
| Konu: Geri: "alıntıdır" Çarş. Ağus. 13, 2008 4:17 am | |
| ilker sen o kitabı bize ver hem okuyup nasiplenelim hem de sen yorulma biz alıntı yaparız bu arada sadece kitaplardan mı alıntı yapabiliyoruz???? | |
|
| |
Hüdavendigar Kullanıcı
| Konu: Geri: "alıntıdır" Çarş. Ağus. 13, 2008 9:22 am | |
| Kitap henüz inşa aşamasında Ömer'im. Bitince,başım üstüne,veririm. Ayrıca, kahvedeki Hüsnü Amca'dan bile alıntı yapabilirsin,bu hususta serbestsin. | |
|
| |
keep_out Moderatör
| Konu: Geri: "alıntıdır" Perş. Ağus. 14, 2008 4:22 am | |
| | |
|
| |
gibidik Moderatör
| Konu: Geri: "alıntıdır" Cuma Ağus. 22, 2008 4:55 am | |
| "içinizden en az yarısını, arzuladığımın yarısı kadar bile yanımıyorum; ve yarınızdan azını hak ettiğinizin ancak yarısı kadar sevebiliyorum" bilbo baggins- yüzüklerin efendisi yüzük kardeşliği-tolkien
"if i ever come back father, think good of me" faramir-yüzüklerin efendisi- tolkien
"sometimes the last person on the earth you want to be with is the person you can't be without" aşk ve gurur film afişi
"adamın biri o kadar çok öykü anlatır ki sonunda kendi de öykü olur, öyküler ondan sonra da anlatılır ve böylece ölümsüz olur" big fish
"söyleyin niçin sözgelişi müzik ya da güzel bir akşam, uygun arkadaşlarla geçen bir konuşma bize tatlı vakitler geçirtirken, bütün bunlar sanki bir yerlerde gizli; fakat bizim olmayan, gerçek, sonsuz bir mutlulukğun basit bir kopyasıymış gibi geliyor bize" anna sergeyevna- babalar ve oğullar- turgenyev | |
|
| |
Hüdavendigar Kullanıcı
| Konu: Geri: "alıntıdır" Cuma Ağus. 22, 2008 9:31 am | |
| İlk ikisini hatırlıyorum Tuğba. Hatta ikincisinde Denethor,"O senin geri dönüş şekline bağlı." diye cevap veriyordu yanılmıyorsam. Hey gidi günler... Şimdi fark ettim ki Yüzüklerin Efendisi'ne bir ömür vermişiz. | |
|
| |
gibidik Moderatör
| Konu: Geri: "alıntıdır" Cuma Ağus. 22, 2008 11:08 am | |
| ama hak etmiyor mu ilker?? fantastik bir kitap olmasına rağmen öyle bir direnmiş ki babamla yaşıt, zamanın tüketiciliği arasında evet hak ediyor bence | |
|
| |
Sam@ Kullanıcı
| Konu: Geri: "alıntıdır" Ptsi Ağus. 25, 2008 8:45 am | |
| bır gun bakıye sorarlar...Kac cesıt arkadas vardır...Cevaben bakı:
-Uc cesıt bırı gıda gıbıdır hergun sen onu ararsın..İkincisi ılac gıbıdır ıhtıyacın olunca sen onu ararsın..Bırıde hastalık gıbıdır o senı arar.. | |
|
| |
tubikeren Kullanıcı
| Konu: Geri: "alıntıdır" Perş. Ağus. 28, 2008 12:02 pm | |
| Hangi kitaptan aldığımı yazmamışım o yüzden sadece sözü yazabilecem: 'Her fedakarlık bir beklentiyi içerir.Ve hiçbir fedakarlık kişiye beklentisi doğrultusunda kar getirmez.Getirdiği şey eninde sonunda kullanılmışlık duygusu,bezginlik,öfke ve ziyan olan zamanın ardından yankılanan ağıttır.Birisi sizin için fedakarlıkta bulunuyorsa dikkatli olun.O kişinin beklentilerini karşılamaya gücünüz yetmeyebilir.' uzun oldu farkettim | |
|
| |
gibidik Moderatör
| Konu: Geri: "alıntıdır" Perş. Ağus. 28, 2008 1:37 pm | |
| vaay çok güzelmiş bir hüzün kapladı içimi okurken | |
|
| |
| "alıntıdır" | |
|