| becoming jane | |
|
|
Yazar | Mesaj |
---|
gibidik Moderatör
| Konu: becoming jane C.tesi Haz. 21, 2008 12:00 pm | |
| aşk ve gurur ile emma'yı izlemiş veya okumuş,ya da jane austen'ın herhangi bir eseriyle ilgilenmiş olan birilerinin ilgisini çekebilir. jane austen ingiliz ve dünya edebiyatının en büyük yazarlarından biridir. en çok da asıl adı pride and prejudice olmasına rağmen türkçeye aşk ve gurur olarak çevirilmiş olan kitabıyla ünlenmiştir.bir kızın zengin bir kocası olmadan mutlu olamayacağının düşünüldüğü bir ingilterede kalemiyle bu düşünceye direnmiştir. işte becoming jane onun öyküsünü anlatıyor.aşk ve gurur'un yazıldığı dönemde yaşadığı bir aşk hikayesi...ben çok beğendim ve ona duyduğum sevgiyi daha çok saygıya ve hayrete dönüştürdü. jane austen'ı Anne Hathaway canlandırırken,tom lefroy'u James McAvoy canlandırıyor. ve ingilterenin doğa güzellikleri olması gerektiği gibi kullanılmış,müzikler sözcüklerin anlatmadığını anlatmış ve kostümler devrini yansıtmış... | |
|
| |
tubikeren Kullanıcı
| Konu: Geri: becoming jane Perş. Ağus. 28, 2008 12:38 pm | |
| izledim izledim sonunda izledim(gerçi 1 ay oldu ya neyse:D)belirtmem gerekirse ufak bir hayal kırıklığına uğradım.beklentilerim farklıydı,izlediğim şey farklı.oyuncular iyi,kostümler iyi ama bişey eksik.gerçek hayat öyküsü olmasına rağmen yaşanmışlık duygusu yok.fazla beğenmedim açıkçası.aşk ve gurur hala favorim. | |
|
| |
gibidik Moderatör
| Konu: Geri: becoming jane Perş. Ağus. 28, 2008 1:40 pm | |
| ben çok beğenmiştim filmi ya gayet de yaşanmış gelmişti:D hala da öyle, belki kadının kitaplarını okuduğum için daha yakın gelmiştir bana | |
|
| |
tubikeren Kullanıcı
| Konu: Geri: becoming jane Cuma Ağus. 29, 2008 3:27 am | |
| hakaret mi ediyon yani biz de okuyoruz kadının kitaplarını ama bu filmde dedim ya eksiklikler var.mesela kaçarken geri dönüyolar ve bunun bizi etkileyecek şekilde yapılması lazım.ama sahnenin etkileyiciliği yok.anlatmaya çalıştığım buydu.romanın uyarlaması bile daha gerçekçiydi. | |
|
| |
gibidik Moderatör
| Konu: Geri: becoming jane Cuma Ağus. 29, 2008 10:41 am | |
| aa ne münasebet canım ne hakareti :s o dediğin sahne de beni gayet etkilemişti, uyuşamadık bu filmde tuğba:s çok nadir olur bu:d | |
|
| |
tubikeren Kullanıcı
| Konu: Geri: becoming jane Paz Ağus. 31, 2008 11:38 am | |
| havalardandır geçer bi kereden bişe çıkmaz... | |
|
| |
palmiye nuri Kullanıcı
| Konu: Geri: becoming jane Çarş. Eyl. 03, 2008 12:36 pm | |
| ayyy hala etkisindeym o son sahnenn yaaa:S o kadının parmaında yüüzk yok yaa cnm benm:S:S gerçekten izlenmesini şiddetle tavsiye ediorum!!! | |
|
| |
gibidik Moderatör
| Konu: Geri: becoming jane Çarş. Eyl. 03, 2008 2:04 pm | |
| | |
|
| |
palmiye nuri Kullanıcı
| Konu: Geri: becoming jane Perş. Eyl. 04, 2008 11:02 am | |
| evet tuğba yaaa:S :S sinir oldum bildiin gibi diil!! neden hep kadınlar çekiyo | |
|
| |
gibidik Moderatör
| Konu: Geri: becoming jane Perş. Eyl. 04, 2008 12:24 pm | |
| ama adam da az çekmemiş nurdan, haksızlık etmiyelim. spoiler vereceğim ama yani kızına sürekli onun adıyla seslenmesi...bilemiyorum yani... | |
|
| |
| becoming jane | |
|