GEYİK CANDIR!
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

GEYİK CANDIR!

AnasayfaKapıAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

"İngilizce'den sınıfta kaldık"

3 posters
YazarMesaj
gibidik
Moderatör
Moderatör
gibidik

"İngilizce'den sınıfta kaldık" Empty
MesajKonu: "İngilizce'den sınıfta kaldık"   "İngilizce'den sınıfta kaldık" Icon_minitimeCuma Şub. 15, 2008 9:26 am

British Council adlı kurum, Ankara, İstanbul ve Muğla'daki 6 meslek lisesini incelemiş, ve mMEB'e sunduğu raporda,bu kurumlardaki İngilizce eğitiminin berbat durumda olduğunu ifade etmiş.
İnsan bu habere hem şaşırıyor hem üzülüyor. Biz ki İngilizceye ana dilinden saygı, sevgi ve şefkat gösteren, Türkçesini atıp İngilizcesini tutan bir toplum olmuşuz; nasıl oluyor da böyle bir şey oluyor aklım aalmyor doğrusu.
"Takdim, sunuş" yerine presentasyon, "dikkat toplamak" yerine konsantrasyon, "isteklendirme, güdüleme" yerine motivasyon "nesil,kuşak" yerine jenerasyon diyoruz.
Background sahibi kişiler olarak aktüel konularda enforme edilip spesifik problemleri makro düzeyde ele alarak kritik ederken Kopenhag kriterlerine de uymaya çalışıyoruz.
Parlementonun aldığı kararla "halk oylaması" değil referandum yapıyor, prestij sahibi zatlardan brifing alıp zaman zaman deklerasyon yayımlıyoruz.
Fultaym çalıştıktan sonra bir plaza,center,store, show room, galeria ve ya gross markete gidip damping yapılan ürünleri etüt ediyoruz
Computer ya da laptopumuza mouse, printer, scanner felan satın alıyoruz.
Fast food restaurantlarında "hesap" değil adisyon ödüyoruz.
Akşam eve gidip "patlamış mısır" yerine pop-corn yerken ti-vide, hattrick ve show yapan forvetimizi seyrediyor, sergilenen performans karşısında adeta şoke oluyoruz.
İngilizceyi böylesine yemiş yutmuş bir toplum olarak British Council adlı hayırsever kurumdan kırık not alınca da neye uğradığımızı şaşırıyoruz.
İbrahim UZUN

arkadaşlar bu yazıyı bir dersanenin yayımladığı dergiden aldım. Sanırım Türkçe öğretmenleri yazmış.
çok tebrik ediyorum...Çok beğendim bu yazıyı ve sizle de paylaşmak istedim...
bluedesign
Moderatör
Moderatör
bluedesign

Erkek Mesaj Sayısı : 718

MesajKonu: Geri: "İngilizce'den sınıfta kaldık"   "İngilizce'den sınıfta kaldık" Icon_minitimeCuma Şub. 15, 2008 9:48 am

super olmuşş touba Very Happy
gerçekten güzel bi yazı paylaştığın için çok teşekkürler... Ben de üzülerek söylüyorum ki ingilizce bir sitede kişisel bilgilerime ana dilim olarak Türkçe yi çekinerek yazarken yabancı dilim olan İngilizce yi gururla yazıyorum... Çünkü benim ÖZTÜRKÇE kelime daarcığım İngilizce kelime daarcığımdan daha fazla ve ben de herkes gibi günlük hayatımda pek çok İngilizce kelime kullanıyorum...
gibidik
Moderatör
Moderatör
gibidik

MesajKonu: Geri: "İngilizce'den sınıfta kaldık"   "İngilizce'den sınıfta kaldık" Icon_minitimeCuma Şub. 15, 2008 9:52 am

genellikle herkes öyle...özellikle biliyorsun dikkat etmemize rağmen bunu yapıyoruz...mesela "ok"star dust" diyorum ya da "çarpışma" yerine "crash"...ve ben bunu özellikle isimlerde yapıyorum scratch
Misafir
Misafir

MesajKonu: Geri: "İngilizce'den sınıfta kaldık"   "İngilizce'den sınıfta kaldık" Icon_minitimeCuma Şub. 15, 2008 9:54 am

paylaşım için sağol Tuğba. lütfen dikkat edelim arkadaşlar. ben dikkat etmeye çalışıyorum. en basitinden ok yerine tamam, by yerine görüşürüz kullanıyorum. siz de dikkat edin lürfen.
bluedesign
Moderatör
Moderatör
bluedesign

Erkek Mesaj Sayısı : 718

MesajKonu: Geri: "İngilizce'den sınıfta kaldık"   "İngilizce'den sınıfta kaldık" Icon_minitimeCuma Şub. 15, 2008 10:03 am

ok ederim Razz şaka şaka.... Arkadaşlar İngilizce ye yüklendik biraz ama Türkçe de günlük hayatta kullandığımız yüzlerce Arapça ve Farsça kelime var. Fransızca kökenli kelimelerin de sayısı azımsanamayacak kadar. Bu kelimelerin tamamını dilimizden atmak dilimizi çok kısıtlı hale getirir. yine de bu kelimeler yerine kulanabileceğimiz Türkçe kelimeler varken ( henüz unutulmamışken! ) bunları kulanmak güzel Türkçemizi daha da kullanışlı ve yalın hale getirecektir.
gibidik
Moderatör
Moderatör
gibidik

MesajKonu: Geri: "İngilizce'den sınıfta kaldık"   "İngilizce'den sınıfta kaldık" Icon_minitimeC.tesi Şub. 16, 2008 12:32 pm

ya kesinlikle öyle. şu anda kullandığımız çoğu kelimenin kökeni de yabancı ama sonuç olarak elimizde var olanı korusak iyi olur;)
Sam@
Kullanıcı
Kullanıcı
Sam@

MesajKonu: Geri: "İngilizce'den sınıfta kaldık"   "İngilizce'den sınıfta kaldık" Icon_minitimePtsi Mart 31, 2008 9:47 am

Bır mılletı yok etmek ıstıyorsan once dınını sonra dılını alırsın gerıye kalanından zate ne koy olur ne kasaba..Dının de dılınde halı bellı boyle gıderse bu ulkedende ancak kasaba olcak zate Sad

"İngilizce'den sınıfta kaldık"
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-