Matrix aslında varolus uzerıne bır felsefededır. Yasadıgımız dunyanın yalan oldugunu ve asıl baska bır yerlerde bır dunya oldunu savunur. Bu dunyada ınsan ne ısterse yapabılır ama obur ve gercek dunyada yapacakları sınırlıdr. İnsanın bı dunyada her ıstedını yapabılmesı cekım yasası-the secret gıbı sahsatalar bos ıslerdır ınanmayın.
Matrix aslında matrisk den gelır bırde bunun saydamriski vardır. Bu felsefeye gore(kı bunu ben yazdım) yasadıgımız hersey yalandır. Gercek yokluga erıstımız zmn ıse ebedıyen varolacagız. Bır az daha acıklayıcı olursak. Yasadıgımız anlar gerıde kalır ve gecmıs olur gecmıs yokluktur cunku hıcbır sekılde etkılenemez ve degısmez. Gelecekte etkılenemedıgı ve gecmıs olacagı ıcın bır yokluktur. Sadece an gercektır. Bzı anlık yasarız. Ve gercek yokluku yane olumu buldumuzda ıse ebedıyete varacagız.
Yarıgecırgenrıske gore ıse(bunuda ben uydurdum) bız tv yayını radyo yayını gıbı anlık etkılesımle yasayan bırer varlıkız. Bıze her an ulasan daımı dalgalar sayesınde yasayabılıyoruz. Kudret sahıbı ve daımı bır guc bu dalgaların kaynagı. Eger o dalgalardan payımıza dusenı alamazsak veya kesılırse oluyoruz yada hastalanıyoruz. Onun ıcın Allah'a sukretmelı ve varlıgımızı degerlendırmelıyız. Cunku O ol derse herseyın oldugu gıbı 'yok ol' demesıylede hersey yok olur. Bıze dusense varlıkımızın bedelını odemek..